Miro Žbirka posiela do rádií novú verziu pesničky Drahá

02.10.2013 Bratislava

Bratislava 2. októbra (TASR) - Miro Žbirka posiela do éteru novú verziu piesne Drahá, jednej zo svojich prvých úspešných skladieb. Od jej vzniku prešlo už neuveriteľných 35 rokov.

"Je to naozaj neuveriteľné číslo, ani sa mi to nechce veriť, že to už je toľko. Pesnička Drahá je z mojich čias v Moduse. Veľmi rád si spomínam na toto obdobie. Sú to samé príjemné spomienky. Práve preto som ju nahral v novej verzii. Keď ju hrám teraz, tak sa mi tie spomienky vracajú," uviedol pre médiá spevák.

Konečná podoba novej verzie piesne Drahá, ktorú otextoval Ľuboš Zeman, vznikla v Mekyho už skoro domovskom štúdiu Abbey Road v Londýne a otvára CD Bonusy z Miro Žbirka Complete Boxu, ktorý vyšiel v októbri minulého roku.

Meky sa už pripravuje na decembrový koncert v Košiciach. Po dlhom čase sa vráti do metropoly východu so svojou kapelou a 42-členným symfonickým orchestrom, ktorý opäť povedie dirigent Adrián Kokoš. Pod názvom Symphonic odohrajú 21. decembra dvojhodinový koncert v Steel Aréne.

Prvý koncert odohral Miro Žbirka so symfonickým orchestrom pred tromi rokmi a pôvodne malo ísť o jednorazovú záležitosť. Ale ako to v živote chodí, táto spolupráca mu zachutila. Okrem toho, že absolvovali celé turné v roku 2010, koncertujú s týmto programom dodnes. Dokonca spolu vydali štúdiový album, za ktorý získali platinovú platňu. V lete otvorili festival Benátska Noc a v Košiciach dajú svojim predstavením veľkolepú bodku za rokom 2013.

"Vlani sme stihli so symfonickým programom iba koncerty v Prahe a Bratislave. Som to východniarom dlžný," povedal spevák o pripravovanom koncerte v košickej Steel Aréne, vstupenky sú v predpredaji na stránke organizátora podujatia vagaboond.com a tiež v sieti Ticketportal. Fanúšikom je k dispozícii aj špeciálny VIP lístok, v cene ktorého je parkovanie v parkovacom dome, exkluzívny darček a vstup na VIP recepciu, ktorá sa uskutoční po koncerte. TASR informoval PR manažér Rado Mešša z agentúry Pro:messa.
 
 
 

Vyberte región